You are currently viewing Rețete vegane delicioase pentru ziua de amidon

Rețete vegane delicioase pentru ziua de amidon

  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Rețete vegane delicioase pentru ziua de amidon

1. Salată de quinoa cu legume colorate

Ingrediente:

  • 1 cană quinoa
  • 2 căni apă
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 morcov, ras
  • ½ cană mazăre verde
  • ¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Clătiți quinoa în apă rece, apoi fierbeți-o în apă cu un praf de sare. Lăsați să fiarbă timp de 15 minute sau până când apa este absorbită.
  2. Într-un bol mare, combinați quinoa gătită cu legumele pregătite (ardei, castravete, morcov, mazăre).
  3. Adăugați pătrunjelul tocat, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Amestecați bine.
  4. Asezonați cu sare și piper. Serviți rece.

2. Supă cremă de cartofi dulci

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci mari, cuburi
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 4 căni supă de legume
  • 1 linguriță chimion
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Seminte de dovleac prăjite pentru decorare

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa. Sotați până devine transparentă.
  2. Adăugați usturoiul, cartofii dulci și chimionul. Gătiți timp de 5 minute.
  3. Turnați supa de legume și lăsați să fiarbă timp de 20 de minute, sau până când cartofii dulci sunt fragezi.
  4. Mixati supa cu un blender până devine cremoasă. Asezonați cu sare și piper.
  5. Serviți cu semințe de dovleac prăjite deasupra.

3. Orez cu ciuperci și mazăre

Ingrediente:

  • 1 cană orez basmati
  • 2 căni apă
  • 250g ciuperci, feliate
  • 1 cană mazăre verde
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță turmeric
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul; sotați 5 minute.
  3. Adăugați ciupercile și gătiti până se rumenesc. Apoi, adăugați mazărea și turmeric.
  4. Combinați orezul gătit cu amestecul de ciuperci. Asezonați cu sare și piper.
  5. Serviți cald.

4. Paste integrale cu sos pesto de busuioc

Ingrediente:

  • 300g paste integrale
  • 2 căni frunze de busuioc proaspăt
  • ½ cană nuci de pin
  • 2 linguri drojdie nutritională
  • ½ cană ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți și păstrați puțin din apa de gătit.
  2. Într-un blender, combinați busuiocul, nucile de pin, usturoiul, drojdia nutritională, uleiul de măsline, sare și piper. Mixează până obțineți un sos omogen.
  3. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțină apă de la paste pentru a-l subția.
  4. Amestecați pastele cu sosul pesto. Serviți calde.

5. Chiftele din năut

Ingrediente:

  • 1 conservă năut, scurs și clătit
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 morcov ras
  • 1/2 cană pesmet
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia de ardei
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol, combinați năutul, ceapa, usturoiul, morcovul, pesmetul, chimenul, boiaua, sare și piper.
  2. Pasati amestecul până devine o pastă ușor grosieră.
  3. Formați chifteluțe de dimensiuni medii.
  4. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți chifteluțele până devin aurii pe toate părțile.
  5. Serviți cu sos de iaurt vegan sau hummus.

6. Tacos vegane cu tofu

Ingrediente:

  • 300g tofu, tăiat cuburi
  • 1 ardei gras verde, tăiat felii
  • 1 ceapă, felii
  • 1 linguriță paprika afumată
  • 1 linguriță cumin
  • 8 tortillas de porumb
  • Avocado și salsa pentru servire

Instrucțiuni:

  1. Se încinge puțin ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa, ardeiul și tofu.
  2. Gătiți rapid, amestecând, adăugând paprika și cumin.
  3. Încălziți tortillas pe o tigaie separată. Umpleți fiecare tortilla cu amestecul de tofu.
  4. Serviți cu felii de avocado și salsa.

7. Pudding de chia cu lapte de cocos

Ingrediente:

  • 1 cană lapte de cocos
  • 1/3 cană semințe de chia
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1 linguriță vanilie
  • Fructe proaspete pentru decorare

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol, combinați laptele de cocos, semințele de chia, siropul de arțar și vanilia.
  2. Amestecați bine și lăsați la frigider timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.
  3. Înainte de servire, amestecați din nou și decorați cu fructe proaspete.

8. Desert cu mousse de avocado și cacao

Ingrediente:

  • 2 avocade coapte
  • 4 linguri cacao pudră
  • 3 linguri sirop de arțar
  • 2 linguri lapte de migdale
  • Un praf de sare

Instrucțiuni:

  1. Puneți toate ingredientele în blender și mixați până la o consistență cremoasă.
  2. Gustați și ajustați îndulcirea dacă este necesar.
  3. Transferați mousse-ul în pahare și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute înainte de servire.

9. Biscuiți cu ovăz și banană

Ingrediente:

  • 2 banane foarte coapte
  • 1 cană fulgi de ovăz
  • ½ cană nuci măcinate sau de cocos
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/4 cană chipsuri de ciocolată (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Într-un bol, pasați bananele. Adăugați fulgii de ovăz, nucile de cocos și scorțișoara.
  3. Dacă doriți, adăugați chipsurile de ciocolată. Amestecați bine.
  4. Formați biscuiții și așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Coaceți timp de 15 minute sau până când devin aurii.

10. Smoothie verde energizant

Ingrediente:

  • 1 banană
  • 1 cană spanac proaspăt
  • 1 măr verde, tăiat cuburi
  • 1 cană lapte de migdale
  • 1 linguriță ghimbir ras

Instrucțiuni:

  1. Puneți toate ingredientele în blender și mixați până se obține un lichid omogen.
  2. Gustați și ajustați dacă este necesar (puteți adăuga miere sau sirop de arțar pentru îndulcire).
  3. Serviți imediat în pahare.

Aceste rețete vegane nu sunt doar sănătoase, ci și delicioase, ideale pentru ziua de amidon. Experimentul culinar cu ingrediente vegetale îți va transforma mâncarea într-o festivitate plină de arome și texturi, promovând un stil de viață sănătos și sustenabil.

Lasă un răspuns