Dieta Rina, sau dieta de 90 de zile, se bazează pe un ciclu de 4 zile care se repetă pe parcursul celor 90 de zile, cu fiecare zi concentrându-se pe un grup de alimente diferit. Principiile de bază ale dietei sunt următoarele:

Disocierea alimentelor:

Dieta Rina se bazează pe ideea că anumite grupuri de alimente nu ar trebui să fie consumate împreună în cadrul aceleiași mese pentru a facilita digestia și a promova pierderea în greutate. Aceasta implică separarea alimentelor în funcție de tipul lor și consumarea lor în zile diferite ale ciclului de 4 zile.

Ciclul de 4 zile:

Dieta Rina se desfășoară într-un ciclu de 4 zile care se repetă de 22 de ori în cele 90 de zile:

  1. Ziua 1: Proteine
  2. Ziua 2: Amidon
  3. Ziua 3: Carbohidrați
  4. Ziua 4: Vitamine

Hidratarea:

Consumul de apă este esențial în dieta Rina pentru a susține digestia, a elimina toxinele și a menține un metabolism sănătos. Este recomandat să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Exercițiile fizice:

Dieta Rina încurajează adoptarea unui stil de viață activ pentru a sprijini pierderea în greutate și sănătatea generală. Exercițiile fizice pot varia de la mersul pe jos și jogging la antrenamente de forță și yoga.

Mese regulate:

Este important să mănânci trei mese principale și două gustări pe zi, la intervale regulate. Aceasta poate ajuta la menținerea unui metabolism sănătos și la prevenirea senzației de foame intensă.

Evitarea alimentelor procesate și a zahărului:

Dieta Rina promovează consumul de alimente naturale, neprocesate și sărace în zahăr. Alimentele procesate, fast-food-ul și băuturile îndulcite ar trebui evitate pe parcursul celor 90 de zile.

Ultimele 2 zile:

După cele 88 de zile ale ciclurilor, urmează 2 zile de „răsfăț”, în care poți savura alimentele preferate în mod moderat, fără a exagera.

Prin urmarea acestor principii de bază, dieta Rina își propune să promoveze pierderea în greutate și să îmbunătățească sănătatea generală, ajutând în același timp la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung.