Dieta Rina se desfășoară în cicluri de 4 zile care se repetă pe parcursul celor 90 de zile, cu fiecare zi concentrându-se pe un grup de alimente diferit. În total, există 22 de cicluri în cele 90 de zile. Iată cum funcționează ciclurile:

Ziua 1: Proteine

În prima zi a ciclului, ai voie să consumi doar alimente bogate în proteine, cum ar fi carne slabă (pui, curcan, vită), pește, fructe de mare, ouă, lactate cu conținut redus de grăsimi și leguminoase. În această zi, ar trebui să eviți carbohidrații complecși și să te concentrezi pe legumele non-amidonice pentru a menține un echilibru în aportul nutrițional.

Ziua 2: Amidon

În a doua zi a ciclului, meniul tău se concentrează pe alimentele bogate în amidon, cum ar fi cartofii, orezul, paste făinoase integrale, quinoa, hrișcă și alte cereale integrale. În această zi, ar trebui să eviți proteinele animale și să te concentrezi pe legumele și salatele care pot fi combinate cu alimentele bogate în amidon.

Ziua 3: Carbohidrați

A treia zi a ciclului implică consumul de alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi fructe, pâine integrală, cereale și produse de patiserie făcute în casă. În această zi, evită proteinele animale și amidonul. Poți consuma, de asemenea, legume non-amidonice, dar evită leguminoasele.

Ziua 4: Vitamine

În a patra zi a ciclului, meniul tău se concentrează pe vitamine și minerale, permițându-ți să consumi o varietate de fructe și legume proaspete. În această zi, evită proteinele animale, amidonul și carbohidrații complecși. Poți consuma fructe și legume crude sau gătite, sucuri naturale și smoothie-uri.

După ce ai trecut prin cele 4 zile, ciclul reîncepe cu ziua 1 și continuă în acest mod până la finalul celor 90 de zile. Prin rotația acestor zile, dieta Rina își propune să echilibreze aportul de nutrienți, să faciliteze digestia și să promoveze pierderea în greutate într-un mod mai ușor de urmat decât alte diete restrictive.

Este important să îți amintești că, în timp ce dieta Rina oferă un cadru structurat, rezultatele pot varia în funcție de individ și de modul în care dieta este adaptată la nevoile și preferințele personale.

Pe parcursul celor 90 de zile, asigură-te că respecți principiile dietei și consumi o varietate de alimente pentru a menține un aport adecvat de vitamine, minerale și nutrienți esențiali. De asemenea, este important să te hidratezi bine și să faci mișcare în mod regulat pentru a sprijini procesul de pierdere în greutate și a-ți menține sănătatea generală.

După cele 90 de zile, poți încorpora treptat alte alimente în dieta ta și poți adapta principiile dietei Rina pentru a crea un stil de viață sănătos și echilibrat pe termen lung. Monitorizează-ți progresul și fii atent la felul în care corpul tău răspunde la diferitele alimente și combinații. Acest lucru te va ajuta să dezvolți obiceiuri alimentare sănătoase care să te susțină pe termen lung.

Este esențial să adopți o abordare echilibrată și sănătoasă a dietei și a stilului de viață pentru a obține rezultate durabile și a-ți menține sănătatea. Dieta Rina poate fi un instrument util în acest proces, dar este important să te informezi și să obții sprijin de la profesioniști în domeniul sănătății pentru a te asigura că alegi cea mai bună cale pentru tine.